Har du nogensinde spekuleret over LEGOs® historie og hvorfor det egentlig hedder LEGO?
I 1932 oplevede Ole Kirk Kristiansen store udfordringer med sin snedker- og tømrerforretning. Tiderne var så hårde, at han måtte opsige alle sine medarbejdere og næsten dreje nøglen om i hans lille forretning. Ole var dog særlig kreativ og fik en idé til et nyt forretningsområde, som hurtigt blev det nye omdrejningspunkt. Ole var begyndt at fremstille trælegetøj af den fineste kvalitet i det lille værksted i Billund. I takt med bestillingerne voksede kunne han genansætte hans tidligere medarbejdere i virksomheden og sammen med sønnen Godtfred Kirk Christiansen fik de sat skub i virksomheden. Ole brugte kun den bedste trækvalitet, som blev håndplukket og bearbejdet meget omhyggeligt. I 1934 fandt Ole på virksomhedens navn LEGO®, som er en kombination af ordene LEG og GODT. Ole troede på høj kvalitet, hvor hver enkelt detalje tæller. Dette resulterede i LEGOs motto ”Det bedste er ikke for godt”, som kom til at stå på et lille træskilt i Oles snedkerværksted.
Funktionen kræver at man er logget ind. Opret en bruger og brug vores smarte liste system til at holde styr på fremtidige indkøb, faste indkøb eller ønskelister. Opret bruger Login
Fjargoymsla (Veitingartíð til DK goymslu er 1-2 gerandisdagar)
LEGO® kommer i system i 1954
I slutningen af 1930’erne havde LEGO® fået overskud, selvom tiderne var hårde. Desværre brændte Oles snedkerværksted i 1942, efter en stormfuld nat, hvor en elmast rev sig løs og gnisterne antændte en brand i bygningen. Det lille snedkerværksted stod ikke til at redde og brændte ned til grunden. Alle tegninger og modeller blev ødelagt i den voldsomme brand. Alt hvad Ole havde arbejdet på, var væk og han havde næsten mistet sit firma. Han blev dog inspireret af sine børn og medarbejdere til at genopbygge LEGO® med en ny fabrik. I 1946 tog Ole på messe i København og fik øjnene op for en plaststøbemaskine. Han begyndte at producere plastik bamser og rangler.
Men det var først da LEGO® lancerede den grå Ferguson traktor at plastiklegetøjet blev en succes. Han havde dog på selvsamme messe set nogle plastikklodser, som han ikke kunne lade være med at tænke på. Ole besluttede sig for at redesigne dem og sætte dem i produktion. På en forretningsrejse i 1954 fik Godtfred den idé at sætte LEGO® i system. Der manglede idéer bag legetøjet, som kunne styrke børns fantasi og kreativitet. Samme år begyndt LEGO® at producere det første ”LEGO® system i Leg”. Børn kunne nu bygge huse i LEGO® og give legen en realistisk by-oplevelse, hvor de kunne lære om trafiksikkerhed. Godtfred fik herefter solgt de nye produkter ind til en række lande og virksomheden blev større.
Designet af LEGO-klodsen, som vi kender i dag, har ikke ændret sig siden 1958.
LEGO-klodserne kunne dog på dette tidspunkt ikke hænge sammen, så det fik Godtfred til at spekulere. Han bemærkede at LEGO-mursten kunne sidde bedre sammen med rør indeni. Nu var de ikke længere blot mursten, men et helt byggesystem med uendelige muligheder. Med et barns fantasi kunne LEGO® nu være hvad som helst. Fantasien er den eneste grænse. Designet af LEGO-klodsen, som vi kender i dag, har ikke ændret sig siden 1958. Det betyder, at LEGO® sæt, der er produceret de sidste 60 år vil passe sammen. LEGO® har sidenhen udviklet sig til tusindvis af sæt, hvor nogle indeholder over 10.000 klodser.
På Computersalg.dk finder du et kæmpe udvalg af LEGO® Duplo, LEGO® City, LEGO® Friends, LEGO® Disney, LEGO® Star Wars og mange andre temaer. Gå på opdagelse i et farverigt univers med timevis af leg og fordybelse, som ikke kender nogen alder.