Fjargoymsla (Veitingartíð til DK goymslu er 3-4 gerandisdagar)
Fjargoymsluvøra, veitingartíð til DK goymslu er 3-4 gerandisdagar. Eftir tað verður vøran send úr DK fyrstkomandi týsdag, og leverað í FO eftirfylgjandi týsdag. Meira kunning
Heintast í Tórshavn (Hoyvíksvegur 63)
Sí allar møguleikar
Heintast í Tórshavn (Hoyvíksvegur 63)
Gratis
Útbering.
95,00
DKK
650,00
Uttan MVG 520,00
Tils. Íroknað útbering
650,00
Funktionen kræver at man er logget ind. Opret en bruger og brug vores smarte liste system til at holde styr på fremtidige indkøb, faste indkøb eller ønskelister. Opret bruger Login
Dette er ikke en bilbog i gængs forstand, men mere et stykke danmarkshistorie om produktion, handel, markedsføring og foretagsomhed.
Det er en udbredt opfattelse, at der ikke er produceret biler i Danmark. Men det omvendte er realiteterne: Næsten en million biler er det blevet til! Nu kommer bogen der belyser denne side af dansk industrihistorie og bilkultur. Årets julegave til især mænd der interesserer sig for teknik og historie! I de to første årtier af 1900-tallet skete en revolutionerende udvikling af ikke blot selve bilen, men også omkring fremstillingen, der gik fra håndværksmæssig tilvirkning af få enheder til masseproduktion. De danske forsøg på en bilindustri kom ikke over begynderstadiet, før de udenlandske bilfabrikker viste deres styrke. Til gengæld betød bilernes voksende udbredelse at der opstod fordele ved at samle bilerne lokalt. De første var Ford Motor Company (1919) og General Motors (1924). Gennem årene er mere end 40 forskellige bilmærker samlet i Danmark. Samlefabrikkerne havde betydning for industriens udvikling gennem inspiration af amerikansk organisering, men de udenlandske fabrikker måtte også tilpasse sig de danske vilkår, herunder vores arbejdsmarkedsforhold. I mellemkrigsårene blev hovedparten af alle biler til det danske marked samlet herhjemme. Under besættelsen holdt fabrikkerne beskæftigelsen oppe gennem bl.a. fremstilling af gasgeneratorer - og arbejde for besættelsesmagten. I efterkrigstiden voksede produktionen gennem 1950'erne, hvor der også var toldfordele ved at samle bilerne herhjemme, men fabrikkerne var i længden for små og urentable. Samle-fabrikkerne lukkede én efter én op gennem 1960’erne. Den sidste og største dog først i 1974. Der blev i Danmark samlet ca. 920.000 biler. Til sammenligning blev der i sidste århundrede fremstillet ca. 10.000 biler af danske bilmærker. Der er tale om et stykke industrihistorie, der endnu ikke er blevet analyser og beskrevet. Bogen baserer på et stort antal kilder. Bogen indeholder desuden mere end 750 flotte fotos og illustrationer.
Biler: for alment interesserede,Motorteknik og erhverv
ISBN10
8777172329
ISBN13
9788777172328
Produktet er kendt under følgende varenumre i vores system
EAN:
9788777172328
SKU:
9788777172328
Hvorfor oplever jeg at den umiddelbart samme vare findes på forskellige varenumre?
Producenterne udgiver ofte den samme vare med forskellige varenumre, typisk handler det udelukkende om forskellige versioner af emballagen. Eksempelvis kan emballagen være målrettet forskellige lande.
Vi forsøger bedst muligt at samle varerne, men det kan opleves at den samme vare figurerer på forskellige varenumre i vores system.